Olika sorters betting

Att spela och betta är vanligen ingen direkt rocket science. Det är i grund och botten vanlig och ganska enkel matematik som ligger bakom. Odds speglar egentligen vilken chans spelbolaget anser att ett visst utfall har. Sedan har det tagits lite marginal på oddset för egen vinning såklart. Ekvationen blir aldrig 100 % utan det är viss del som går till casinot som marginal.

Betta är också något som du kan göra på det mesta. Den enda förutsättning som krävs är egentligen att det finns minst två olika utfall. Exempelvis om Donald Trump vinner presidentvalet eller inte. Om Barcelona eller Real Madrid vinner El Clasico. Om Ovechkin gör mål eller inte. Om Boston Celtics gör över eller under 90,5 poäng. Ja listan kan göras lång och detta är endast en bråkdel av de miljontals alternativ som finns på betting i både form och olika typ av sport. Grunden är dock densamma som sagt. Finns det två eller fler möjliga utfall så går det också att betta på det. Har du sedan lite kunskap om det du spelar på så kan du ibland också skapa dig en liten fördel gentemot spelbolaget.

Olika typer av betting som finns

  • Fotbollsbetting

Det finns superstort utbud som erbjuder både korttidsspel och långtidsspel. Det senare handlar ofta om vinnare av ligan, vinnare i VM, vem som gör flest mål etc. Korttidsspelet är istället spel som avgörs inom kort. Det kan vara matchvinnare i nästa omgång. Det kan vara antalet hörnor i första halvlek i en specifik match. Det kan vara sista målskytt i matchen och otroligt mycket mer. Fotbollsbetting är en av de största kategorierna och erbjuder sjukligt mycket olika alternativ att betta på.

  • Hockeybetting

Egentligen väldigt likt fotboll fast anpassat för hockey. Du har tre perioder istället för två halvlekar. Du har en liga som är den dominerande i världen och resterande har inte alls samma utbud egentligen. Så marknaden för hockey är betydligt mindre än fotboll eftersom många länder inte är så stora i hockey. Alternativen på olika spel i matcherna är dock fortsatt bra.

  • E-sportbetting

En av de nyaste kategorierna på bettingscenen faktiskt. E-sport har länge varit stort, men i och med att det växer årligen så har det nu också blivit etablerat på bettingsidorna. Det har tagit lite tid, men nu erbjuds ofta bra sortiment av E-sport i spel som CS:GO, Dota2 och League of Legends. Det handlar ofta om varianter av vem som vinner flest banor/kartor eller hur utfallet kan tänkas bli. Det är långt ifrån lika bra utbud av olika bets gentemot exempelvis fotboll som bara kryllar av alternativ. Men det kanske kommer framåt, vi får se.

  • Specialbetting

Egentligen inget vedertaget namn, men är en kategori som anpassar sig utifrån vad som händer i landet och världen. Det kan handla om val i politiken. Det kan handla om utfall i musiktävlingar. Det kan handla om vem som åker ut härnäst i en dokusåpa och så mycket annat. Det är en väldig bred kategori där det är svårt att vara tydligare än så här. Det kan också handla om hur mycket regn som kommer falla i snitt i Sverige under vecka 28 – 31. Så det behandlas inte djupare än så just nu, men det finns ofta mycket roligt att hitta. Funkar också bra som både korttids- och långtidsspel.

Så rent generellt så går det att betta på det mesta mellan jord och himmel. Det är egentligen bara fantasin hos dig och spelbolagen som sätter gränser. Och utifrån erfarenhet brukar spelbolagen vara ganska duktiga på att hitta nya och roliga alternativ att betta på. Så bettingen har nog aldrig varit större, samtidigt som det inte verkar minska om vi tittar framåt. Det är en simpel spelform i sig själv, men den kan göras betydligt mer fördelaktig genom kunskap, beräkningar och analyser. Det är egentligen bara du själv som sätter gränser för hur pass mycket tid du vill lägga och om oddsen talar till din fördel eller inte.

Efter djupare analyser är det så klart enklare att göra korrekta bedömningar. Däremot kan de bästa oddsen finnas precis framför dig också. Så testa lite olika medan det stora utbudet ändå finns. Det fortsätter ju utvecklas framåt eftersom vi väljer att spela så brett som vi gör. Glöm inte det.